Pa smo prišli z morja. Bilo je še bolj naporno, kot sem mislila, da bo. Pa ni bilo čisto nič narobe z našim apartmajem-ravno nasprotno! Imeli smo super dovolj prostora za vse, zakonska postelja celo ni bila široka le meter štirideset, kot je ponavadi v hotelih, temveč dvajset centimetrov več in Urška je brez težav spala med nama z možem. Ampak… Takšne vročine, kot smo je bili deležni, ne pomnim. Sploh se ni shladilo, tudi ponoči sem spala odkrita. Potem pa tisto mukotrpno čakanje med dvanajsto in pol šesto, da gremo lahko nazaj na plažo. Pa animiraj otroke skoraj šest ur, da ne norijo po apartmaju in ne budijo vseh srečnežev v okoliških hiškah, ki imajo priliko malce zadremuckati…
Priznam, da smo se domov odpravili kar malo pred načrtovanim rokom. Čeprav je Rab res lep in smo obredli vse plaže, našli nekaj takšnih, kjer si utrujen že, ko uspeš priti do globine vode, ko končno lahko zaplavaš, pa tudi takšne, kjer so si naši fantje dali duška s skakanjem na glavo. Ampak ko smo se sredi noči vendarle pripeljali na domače dvorišče… To je šele pravo razkošje! Deset in več stopinj manj kot na morju, domača posteljica z mojim najljubšim vzglavnikom, črički v tišini, oddajlen zvoj cerkvenega zvonca. Ljubo doma!
Zdaj pa tako ali tako odštevamo dneve do konca počitnic. Prvega imamo kar dva prvošolca-osnovno in srednje-šolskega. Pa še enega vmes. In prav tako kot lani, se tudi letos že veselim začetka šole in vrtca. Da si malo oddahnem od silnega kuhanja, pospravljanja, akcije od jutra do večera. In že se vidim, kako bom prvega septembra v tišini na terasi naše hiše spila eno kavo. Z užitkom in čisto počasi. In v tistem trenutku bom odmislila čisto vse. Uau, se že veselim!!!

Aja, na TVS so me pregovorili, da na letošnji Slovenski popevki kot gostja eno zapojem. Glb… že dolgo je tega, ko sem to počela, pa še v živo bo. Morda pa moji dopoldnevi, ko bodo otroci naokoli, le ne bodo tako tihi, kot sem mislila… Se bo verjetno naokoli razlegalo moje prepevanje. Še sreča, da je okoli nas le travnik. Če uspem pregnat krta z vrta na ta način, bom pa poročala….

Pa še to-ni bilo terasa benda in ni bilo skrbi z našo ta veliko punco…