Danes sem bila po dobrih treh tednih končno “v dolini”. Od Božiča in še kakšen dan prej so otroci zbolevali in prebolevali norice. Zdaj je Urška sicer še čisto pikasta, a se norice sušijo in ni več možnosti, da okuži še koga. No, da se ne hvalim preveč z zdravjem, starejša Manca me je danes klicala iz šole, naj jo pridem iskat… je imela skoraj 39 vročine… A Manca je čudovit bolnik, nič ne tarna, dobro prenaša visoko vročino, nima nikaršnih posebnih želja in se sploh hitro postavi nazaj na noge.

Je bila pa Urša s svojim pikastim obrazščkom danes v trgovini prava atrakcija. Nekateri so jo opazovali kar z rahlim strahom v očeh, češ, kaj pa je s tole ubogo deklico, drugi pa so takoj vedeli, da gre za norice. Ampak priznam-v prvem trenutku, ko pogledaš obraz, poln drobnih hrastic, je res rahlo strašljiv.

No, šli sva po nakupih, ker je bil v času bolezni otrok nabavni moj mož in smo imeli v hladilniku le še liter mleka, maslo in dve jajci. Po pravici povedano, pa sem se današnjega nakupovanja tudi jaz že veselila, ne samo otroci, ki so vedeli, da bo kaj več izbire v hladilniku.Veselila sem se, da končno NEKAM GREM, pa čeprav je to trgovina. Kam sem prišla… da se veselim vlačenja vrečk, zlaganja v avto in iz avta… Pa še na kavico sva šli. Bela kava 1,70 eura. Kar veliko, kaj? No, saj ni važno, misija je uspela in tako sem bila zadovoljna, da sem bila nekje, kar ni DOMA. V silnem navdušenju sem skoraj pozabila, da se mi bo ta teden pa vednarle še dogajalo…V sredo bom imela kratek uvod v predavanje moje dobre prijateljice Aleksandre Gregl, sicer po izobrazbi inženirke za oblikovanje tekstilij (sploh si ne zapomnim, kakšen je njen uradni naziv), bila pa je tudi moja dolgoletna stilistka. Govorila pa bo o izjemno zanimivi temi-odnosu do oblačenja in telesa, predvsem mladih, ki iščejo svoje vzornike v nerealnem svetu medijev. Pa saj sem o tem že pisala, zdaj pa so v okviru Šole za starše pripravili še predavanje. Sama bom povedala par besed o tem na podlagi svojih izkušenj, Aleksandra pa z bolj strokovnega vidika. Da bomo lažje stvari razjasnili svojim otrokom in jih morda lažje razumeli. Se že veselim!

Tako. Hladilnik je poln, čeprav vem, da bo trajalo le par dni, načrt tega tedna pa sem tudi že naredila. Aja, če koga slučajno zanima, predavanje bo v sredo, 14.1. ob 18.30 v domu zraven ta velike Viške cerkve in je odprtega tipa. Tudi moja pikasta Urša bo tam…