Se ti je že kdaj zgodilo, da zelo dolgo nisi poklicala prijateljice in z vsakim dnem, ki je minil in tega nisi storila, je bilo težje. In težje. Pa te je slaba vest že žrla do kosti in ….eh, malo nakladam in se skušam opravičiti, zakaj tako dolgo nisem ničesar napisala. Pa tooooooliko se je zgodilo! Bila sem na poroki, pa na morju, pa rojstni dan sva imeli Polona in jaz, pa še in še.

Skratka-najprej morje. Bili smo v Grčiji! Agencija Globtour je za svojih 40 let poslala nekaj naključnih velikih družin na počitnice. Mi smo imeli to srečo, da so se pri reviji Obrazi odločili, da bi poslali na počitnice eno znano družino in so se spomnili na nas. Že v porodnišnico so mi poslali SMS, če gremo za en teden na Zakintos, pa sem mislila da je kakšen hec… No, potem se je izkazalo, da gre zares. In smo se zadnjega junija, ko naša Urša še ni bila stara niti dva meseca, družno vkrcali na letalo! Z nami je šla tudi Maja, fotografinja z Obrazov, ki je imela nalogo, da nas poslika. In to je bil tudi “davek”, da smo šli čisto brezplačno za en teden, vsi skupaj, v all incluzive hotel Majestic spa na otok Zakintos. Naši otroci, predvsem pa Tilen, se sicer sploh ne marajo slikati za kakšne revije. Ampak tokrat je bila ponudba preveč mamljiva.

Na letalu se je Polona drla kot bi jo dajali iz kože, Urša je bila prisesana name, ostali pa so kar uživali. Ko so kazali tiste maske in njihovo uporabo, sem pomislila le, kakšna kombinacija preživetja bi bila v primeru strmogljavljenja najboljša. Ampak sem potem raje nehala s takšnimi idejami in prosila šefa tam zgoraj, naj pridemo na cilj srečno in to vsi!

Hotel je bil lep, v sobah klime, hrana tudi dobra. Sem se pa zgražala nad tem, kako požrešni smo; na mizah je ostajalo na kupe hrane, ki so si jo gostje prinesli, pojedli pa ne. Na kupe, velike kupe. Ogabno, če pomisliš na ljudi, nedaleč od nas, ki nimajo česa jesti. Ampak verjetno je tako v vseh hotelih, kjer si sam nalagaš hrano.

Kopali smo se v bazenu, ker pa so nam pri Globtourju za nekaj dni plačali tudi rent a car, smo šli nekajkrat na kopanje v morje. Na tiste filmske plaže z mivko, sinjim morjem, ljubkimi senčniki… Vse je filmsko, dokler se ne začneš odpravljati domov v hotel-mivka je namreč vsepovsod, še Urša jo je imela za ušesi…

Fotografinja Maja je bila seveda povsod z nami, tudi pri obedih in prav zanimivo je bilo opazovati poglede gostov, ki so bili prepričani, da ima Tilen dve ženi-eno za rojevanje in eno za ta lušten del… Mislim, da sem se jim, zrejena in prepotena od tekanja za otroki, prav zasmilila. Maja je po nekaj druženjih že res kar malo pomagala in zgodilo se je, da sva s Tilnom en večer prav v miru spila pivo, Maja pa je letala za Polono…

Slovencev prav dosti ni bilo v našem hotelu, le ena prijetna družina s Krasa, s katero smo se družili in skupina simpatičnih gorenjcev. Mislim pa, da smo pustili svoj pečat, saj toliko otrok za eno mizo ni bilo nikjer…

No, teden je šel kar hitro in ko smo se vrnili v Ljubljano, je bilo na letališču samo 15 stopinj… Zima!

Preden končam pa eno svarilo staršem, ki imajo pri hiši srednješolca. V mestu Laganas, kjer smo bili, se namreč zvečer kar tare mladine na maturitetnih izletih. Največ je Angležev. Ko vidiš najstnice v visokih petah, na pol gole, našminkane, nafrizirane… v vsakem lokalu, ki se jih kar tare, glasna muzika, pijača, tudi droga…te vse mine. Moji otroci ne bodo šli na takšen izlet. Vsaj danes pravim tako. Vam povem drage mame in očetje, popoln razvrat.

Sicer pa-ljubo doma!

Aja, pa hvala Globtourju in reviji Obrazi! Ta teden so naše slike tam, če koga zanima.