Nedelja gre h koncu in jutri se začne nov dan, nov teden. Tudi večer pred novim dnem je lahko zaključek in hkrati začetek nečesa. Ni vedno potrebno čakati, da je za večje odločitve ravno novo leto, ali pa rojstni dan, ali začetek meseca. Lahko je pravi trenutek ravno tale, zdajle.

No, jaz sem se ravnokar odločila, da moram narediti red. Manjka nam ritem. Odkar so počitnice in otroci niso v šolah in vrtcih, ni nobene prave rutine. Zvečer smo kar pokonci, kdo pride na obisk ali se sami potepamo, ni pravega opoldanskega počitka, kosila so ali pa jih ni, če smo na izletu… Ja, saj vem, pravila so za to, da se kršijo, a tale mesec kršitev mi je že nakopal nekaj sivih las. In še ves mesec je pred nami!!!

Otroci pač ljubijo rutino. Počutijo se varne, če so obredi predvidljivi. Takrat so bolj mirni, bolj ubogajo, hitreje zaspijo… A kaj, ko nas ravno rutina odrasle najbolj ubija! Potem pa se moraš odločiti-ali vzameš v zakup uro dretja in nerganja pred spanjem, ali ne greš na zabavo in otroke uspavaš po ustaljenem ritmu.

A rutina zahteva disciplino. In kar nekaj odrekanja. Jaz pa sem ravno tudi precej počitniško razpoložena… Ne vem, kako bo šlo s tole mojo odločitvijo, a poskusim lahko. Takoj jutri!

PS

Tudi shujševalne kure sem vedno začenjala “jutri”. In ugotovila, da je to najslabši začetek. Pri hujšanju je tako, da se raje sploh nič ne odločaš. Ker takrat ti možgani začnejo tako zelo nagajati, da ne moreš nehati misliti na hrano. Lahko pa možgane celo nahecaš in jim rečeš, da boš jutri začela jesti same kremšnite, sladoled, palačinke, orehove piškotke… In sladkarije se jim tako zelo uprejo, da naslednjih nekaj dni zagotovo ne sežeš po njih! He he