No, pa smo preživele osmi marec. In jaz sem preživela oddajo Trenja. Glede osmega marca-mož me je vprašal, ali bi vrtnico, ali masažo. Seveda sem izbrala njegove tople rokice na mojem zdelanem križu…. bratec Gorazd me je pa presenetil še z vrtnico, tako da sem dobila oboje…

Trenja… prav nič pametnega mi ni uspelo povedati, čeprav so bile nekatere teme kar zanimive. Res je, da klepet z Adrijano Starino Kosem ni prav nič sodil med ostale tematike, saj smo bile vse lahko samo tiho, ampak Uroš je očitno izkoristil tisto fotografijo, na kateri omenjena gospa igra golf z Janšo in nekim Petkom, o katerem je tudi tekla beseda….

Skratka-ker nisem imela priložnosti povedati svojega mnenja v celoti tam, ga bom pa tukaj.

Janša-Pahor. Res je, če bi že morala izbirati med tema dvema (pa sicer ne bom), bi izbrala Janšo. Ker se mi zdi Pahor preveč zmuzljiv in ker se mi zdi, da on in njegovi v stranki sploh ne “pašejo” skupaj.

Glede aretacij – popolnoma vseeno mi je, kakšen status ima nekdo v družbi, to, ali si direktor, ali finomehanik, ne določa tebe kot človeka, tvoje vesti in poštenosti. Vsi smo zato popolnoma enaki pred zakonom. Tudi če sem stara 40, ali 70. Nič ne zmanjšuje moje krivde. Le v tem je lahko razlika, da meni ni potrebno pomagati, ko izstopam iz policijskega avtomobila, nekomu, ki jih ima sedemdeset, pa. In če so res dve leti zbirali dokaze, potem skorajda verjamem, da jih ne bi aretirali s takšnim pompom. Ker če se bo izkazalo, da so nedolžni, naj pa ta vlada takoj pade.

Seveda, bilo bi lepo, če bi se Janša in Urška poročila. Že za to gre, da je kot politik zgled. In jaz bi želela, da je zgled svetel.. Poroka pa je po mojem mnenju veliko več, kot papirček. No, ampak vsaj o tem mi je tam uspelo povedati svoje.

Vzdržnost pred zakonom? Jamčim, če bi bilo več vzdržnosti, bi bilo razvez več kot pol manj. Če sta dva sposobna vzdržnosti, sta sposobna “potrpeti” še marsikaj drugega v zakonu. Tudi razna takšna nesoglasja, zaradi kakršnih nekateri že pakirajo kovčke. In bolj ko krešeš mnenja, se pogajaš….bolj rasteš in trdnejši je zakon.

O drugih vrednotah nismo rekle nobene. Smo se toliko sukale o tej vzdržnosti, pa tako simpatičen prispevek je bil z družino s šestimi otroki. O tem bi se moralo govoriti! Marta Kos je rekla, da se je zavestno odločila, da ne bo imela otrok. Pa se nisem znašla, da bi ji rekla, da bodo morali pač moji otroci plačevati in delati za njeno penzijo… Saj je zelo pametna ženska, simpatična, podjetna….ampak včasih me pa res zaboli, ko so ženske s kariero in brez otrok toliko več vredne od tistih, ki delajo najtežjo kariero-so večkat mame!

Še kaj, kar bi rada povedala? Ja, zagotovo, ampak ta mala se kar naprej zbuja in moram vsakič po stopnicah gor, pa dol, pa gor, pa dol….in imam ta hip tega že dovolj. Pa še lačna sem, ker smo bili na obilnem koslilu pri mojih starših-oči je praznoval in imam čisto raztegnjen želodec. Uau, imam pa en nov super recept za torto. Sem spekla kar dve. No, prilagam fotke. Nista ravno vzorni za pogledat, sta bili pa takooooooo dobri.

KOKOSOVA BREZ MOKE

KAVNO-ČOKOLADNO-OREHOVA