Drage moje, zgodilo se mi je natanko tisto, ko pravijo, da so vsi vedeli, le ona ne…
Ja. Moj zakon je v krizi.
In ko sem ničkolikokrat brala o tujih zvezdnikih, ki niso zdržali pritiskov medijev, sem se spraševala, kaj neki bi ta pritisk lahko bil ali pomenil dvema. No, zdaj vem.
Ko želiš reševati zakon, si ranjen, ko te boli vsaka celica tvojega telesa, ti soli na rane sipljejo še opravljivci, ki kar bruhajo razne govorice, izmišljotine, konstrukte… In če ti opravljivci dobijo besedo v časopisih, na spletnih forumih in rumenih portalih, potem z zagotovostjo lahko rečem, da vem, kaj pomeni pritisk medijev.
Ja, se strinjam, sem javna osebnost. Naj pišejo, govorijo in si izmišljujejo o meni. Sem navajena. A otroci in vsi ostali vpleteni niso medijski ljudje. Ne razumejo, kako delujejo mediji, kako napihnjene so stvari, ki jih lahko preberejo. Seveda, vse za naklado! V Lady je novinarka Andreja Comino zapisala, kako je vzgojiteljica z vrtca na Golem med službenim časom hodila ljubimkat. Andreja draga, ti sploh veš, kakšen požar si sprožila s tem med starši, ki zaupajo svoje otroke v varstvo strokovno usposobljenim vzgojiteljicam??!! Stavek, ki je daleč od resnice je zamajal ugled celotnega kolektiva izjemno dobrih, strokovnih in profesionalnih vzgojiteljic. Ne vem, kako si to predstavljaš, da bi lahko kar zapustila dvajset otrok??!! Res si želim, Andreja, da se opravičiš staršem in poveš, da si za dobro novico pripravljena pisati skoraj vse, kar si v bujni domišljiji izmislijo tisti, ki imajo očitno preveč časa. Še bolj pa me čudi, draga Barbra Jerman, da kot urednica Lady, ne preveriš podatkov. Moj mož se ni odselil, a pisanje, kot je to, nama prav nič ne pomaga, da bi lahko v miru uredila stvari. Kot mama in kot ženska, ki si menda doživela prevaro in ločitev, bi to lahko razumela. Sicer pa-tu se pokaže kako ničvredno je najino nekdanje prijateljstvo, ko je v igri večja naklada…
Še vedno, tudi če kdaj zares ostanem sama s petimi, bom trdila, da je bolje in lepše imeti oba-očeta in mamo. Ne samo enega par dni in nato drugega par dni. Oče in mama naj bi bila zgled tega, kakšno je pravo partnerstvo, kaj pomeni biti eno, kaj pomeni ljubiti se. Žal se mi je ta hip v življenju vse obrnilo. In mi je hudo, boli, potrebujem čas in potrebujem mir. Zato prosim za mir.