Ok, vem, da je božič mimo, da so gospodinje spekle vse, kar so nameravale, ampak… No, če pa bi katera vendarle želela, vam KONČNO javljam svoj recept za medenjake. Najprej "navadne":

75g masla, 1 jajce, 275g moke, 100g rjavega sladkorja, 1 čajno žličko pecilnega, 50g medu in 1 jedilno žlico cimeta zmešaš, zmesiš v kroglo in jo daš v hladilnik na počitek za pol ure. Potem testo zvaljaš na pol centimetra debelo, odtisneš željene oblike in pečeš 15-20 min pri 170 stopinjah. Mnami. Preprosto, a dobro.

Potem pa sem iz tega recepta izpeljala še bolj "zdravega". Iz pirine polnozrnate moke. Približno enaka razmerja, le da sem namesto sladkorja uporabila fruktozo in namesto navadnega, dietetičen med. Pa malo manj masla in nekaj žlic vode. Pa so se tudi čisto dobro valjali in spekli in bili okusni!

Tako. Obljuba pač dela dolg.

Še par dni je do novega leta. Sem danes prebrala en čudovit Goethejev stavek: "Demoni vedno hočejo zlo, a vedno delajo dobro." Ali po domače-vsaka, še tako slaba stvar, je za nekaj dobra. Naj nam bo to vodilo v novem letu!