Že kar nekaj časa razmišljam, da enostavno MORAM malo potarnat. No, to sem precej nežno napisala, kajti v meni kričijo nekoliko drugačne besede. NESRAMNEŽI, BARABINI, POGOLTNEŽI. Ja, to so prave besede.

In v čem je težava? V podražitvi elektrike. Nas doma je veliko. Perem vsak dan, pomivam posodo vsak dan, vsak dan kuham na elektriko, prižgane so luči, računalniki, pečica, če sem pridna in kaj spečem…. Skratka-velika družina, veliko porabnikov energije. In zdaj ta najnovejša pogruntavščina Elektra, da večjim odjemalcem podraži elektriko bolj. Velikim družinam torej. Res spodbudno. Dajmo ljudje, imejmo otroke in plačali bomo še več elektrike!

Verjetno si tam pri Elektru želijo, da bi kupe umazanega perila nosila po hribu navzdol v Iško in ga tam prala na roke. Pa obešala po štrikih, ki bi jih razpeljala okrog naše hiše. In verjetno si pri Elektru želijo, da zunaj zakurim ogenj in nad njim skuham golaž za moje otročiče. Ne glede na letni čas.

Strinjam se, energija je dragocena in velikokrat jo trošimo po nepotrebnem. V vse luči smo navili varčne žarnice, ugašamo računalnike in luči. Res pa je, da uporabljam sušilec, da imamo bojler in pečico, pa pralni in pomivalni stroj in to so veliki porabniki. Ker nas je pač več in bolj mažemo cunje in več pojemo kot družina z enim mladičem. Zato smo zdaj kaznovani. Ni prav.