Zadnjič sem šla malo pobrskat po forumu za velike družine. Pa kar nisem mogla verjeti svojim očem. Namesto da bi si tisti, ki imamo vprašanja, kot so-kako spraviš pet otrok in še vso prtljago v enoprostorca- dopisovali in si z odgovori pomagali, sem brala vse kaj drugega. Skoraj sem se že počutila kot največja baraba v tej državi. Ker da kar naprej le nekaj hočem od države, iščem ugodnosti, blefiram…. Češ, da imamo ljudje več otrok zgolj zato, da smo deležni enormnih zneskov pomoči, da nam ni potrebno delati, da imamo vse brezplačno…

In potem sem razmišljala in se trudila razumeti kar nekaj stvari:

1. Zakaj bi moralo mene zanimati, koliko otrok ima npr. prijateljica moje prijateljice. To je njena odločitev, ona bo skrbela za njih, ponoči vstajala in verjetno zapravila kakšen euro manj za svoje čeveljce, ker jih bo pač kupila za otroke. A to je njena odločitev.

2. Zakaj bi nekdo, ki ne mara otrok oz. jih še nima, hodil na forume, namenjene velikim družinam in tam modroval, kakšni pokvarjenci smo, ker nas je doma malo več?!

3. Kakšna sila oz. notranji vzgib žene nekoga, ki se skrije za nekim izmišljenim imenom, da svoje nizkotne misli stresa ravno na tiste, ki se trudijo za najlepše na svetu-novo življenje?

Eh, včasih se mi zdi, da je tale internet čisto mimo. Me prav zanima, koliko od teh ljudi, ki samo pljuvajo in pljuvajo, bi to počelo tudi takrat, ko bi jih lahko videli v obraz. Riti.