Ko sem sedla za računalnik, sem hotela napisat nekaj o včerajšnjem telefonskem klicu. Namreč, klicala me je ena izjemno prijazna punca z neke zelo znane oglaševalske agencije in me vprašala, če pridem na okroglo mizo “Resnična lepota”. Aha, zelo zanimivo, si rečem. Potem pa mi je postalo takoj rahlo sumljivo. Zakaj neki okroglo mizo na takšno temo, ki je ponavadi v domeni kakšne nevladne organizacije ali pa vsaj kakšne take, ki se trudi izobraževat mlade, organizira ena med dražjimi oglaševalskimi agencijami. Seveda mi je postalo takoj jasno, ko je povedala, da je naročnik podjetje, ki izdeluje, mila, kreme za telo, gele za tuširanje…..takšne, z res veliko vlage(?)….

Podjetje je torej najelo agencijo, da jim “pelje” oglaševalsko akcijo. In tam so se spomnili:”Hej, a naredimo okroglo mizo na temo resnične lepote, povabimo nekaj znanih ljudi, da bodo o tem debatirali in ker bodo tam ti znani, bodo prišli tudi novinarji in o tem pisali. Ob tem pa bo naš naročnik, podjetje, kot pobudnik, dobilo brezplačno reklamo po vseh časopisih. Uau, res dobra ideja. Dajmo, storimo to!”

In so storili. Najeli so voditelja in mu bodo seveda plačali (verjetno) lep honorar, dvorano, verjetno bodo tudi organizirali pojedino oz. catering, kot se lepše reče (novinarji zelo trzajo na pupico in papico…) in znanim Slovencem, ki bodo prišli tja njim delat reklamo oz. debatirat, bodo rekli HVALA. Vse lepo in prav. Ampak zakaj bi jaz šla, namesto da doma počivam s svojim (že) velikim trebuhom, delat BREZPLAČNO reklamo podjetju, ki ima na leto verjetno več milijonov evrov dobička???!!! Zato, da bo v nekem časopisu pisalo, da sem izjavila…..bla bla bla bla??!!

Pa sem zdaj črna ovca. Očitno bodo vsi ostali, ki so jih povabili, prišli. Samo jaz ne. Ampak če se mi zazdi, da moram kaj povedat, lahko napišem tukaj. He he. In ob tem “počivam” svoj trebuh. Pa je tudi brezplačno. Ampak me bolj veseli. Pa še našminkana ni treba da sem. He he

Aja, stavka…… To sem imela v mislih. Kako se dam zapeljat….

Podpiram medicinske sestre, policaje in učiteljice, tistih v javni upravi, ki sedijo v pisarnah in vse dneve surfajo po internetu in pišejo na forumih, pa ne. Naj gredo zares delat, pa se bodo potem oglašali.