Ste kdaj opazili, da se vam vedno znova pojavljajo podobne
Ujetost v lastne vzorce ji ni tuja, na svoji osebni poti se je srečevala z mnogimi ovirami, a je premagala vse. Z lastnimi izkušnjami in občutkom za druge ljudi pomaga tistim, ki bi radi hitro stopili iz svojega začaranega kroga.
težave? Da vedno znova srečujete podobne ljudi, ki stopijo naravnost tja, kjer vas najbolj boli? Da ne znate izstopiti iz miselnega vzorca svojih čustev in odzivov na podobne situacije? Ali morda celo mislite, da niste dovolj dobri, pomembni, pametni, lepi, sposobni…., da bi dosegli svoje skrite želje in cilje?

Potrebujete le nekoga, ki vam bo pokazal na ta vaš vzorec in vam stal ob strani, ko ga boste presegli. Potrebujete osebni coaching.

Kaj je pravzaprav osebni coaching?

Prave domače besede za ta izraz pravzaprav ni, zato vsi uporabljamo kar tujko. Coaching je proces, kjer nekdo "od zunaj" pokuka v naš svet razmišljanj in doživljanj ter nam pomaga, da lažje odstranimo prepreke, ki nas ovirajo pri napredku. Povedano bolj preprosto-ljudje se velikokrat znajdemo na življenjski točki, ko se nam zdi, da smo obstali. Zavedamo se, da nismo zadovoljni, morda s svojim delom, z odnosi, s svojim odzivanjem na ljudi, s svojim vtisom, ki ga puščamo na drugih, s svojim telesom… Sami velikokrat iz teh svojih zank ne najdemo pravega izhoda, saj nas ovira naš način razmišljanja, ki je največkrat vedno enak. Tu je trenutek, ko lahko za kratek čas v naše življenje vstopi še nekdo-ki ni obremenjen za našimi vzorci, ki stvari vidi drugače, z drugega zornega kota. To je t. i. coach.

Naloga osebnega coacha

Naloga coacha ni svetovati, coach ne more ničesar storiti namesto nas. Vse naredimo sami in vse odločitve sprejmemo sami, kajti vse najboljše odgovore nosi vsak v sebi. Naloga coacha je, da te odgovore, s pravimi vprašanji, poišče. Coach posluša, sprašuje, kaj namigne, pa spet sprašuje-včasih tudi malo provokativno, koplje, pohvali, izpostavi dobro in tudi slabo, daje domače naloge.

Kako potekajo srečanja?

Uvodno srečanje je nekoliko daljše, uro in pol. Vsa naslednja pa 45 min.
Po prvem srečanju ugotoviva, kaj si oseba želi, ali ima svoje cilje, kakšen tip osebnosti je, kaj jo motivira in kakšne so njene vrednote. Potem pa se delo začne.
Največkrat so srečanja enkrat tedensko, lahko se dogovorimo tudi za pogovor po telefonu ali skypu.

Kako dolgo traja coaching in kakšna je cena?

Osnovni coaching paket traja tri mesece oz. vsaj deset pogovorov. Na zaključnem srečanju ovrednotiva delo in dosežke ter se dogovoriva za dodatno delo, če je potrebno.
Cena enega srečanja je 60 eur za fizične in 79,30 za pravne osebe.

Za celosten pristop, ki traja približno leto in pol in vsebuje dve srečanji na mesec, dvakrat mesečno delo na daljavo in vso ostalo energijsko podporo, pa je cena 5.700,00 eur. V celostno obravnavo so vključeni

-razgovori z iskanjem podzavestnih omejujočih prepričanj in vzorcev ter pomoč pri njihovem odstranjevanju ter nadomeščanje z novimi

-poslovno svetovanje, ki vključuje tudi tehnike dobre osebne predstavitve, prodajne tehnike, nastop, vodenje sestankov…

-osebno vodstvo in svetovanje za dobro počutje, zdravje, prehrano

Celosten pristop vključuje analizo trenutnega stanja, vizijo, cilje, usklajenost možganov in srca, iskanje strahov, vzorcev , obvladovanje stresa, ravnovesje (delo, družina, čas zase), partnerski odnos, krajo energije v odnosih, moč pohvale in poštenost….do vrednotenja rezultatov in zaključka dela.

Če se že med procesom coachinga izkaže, da bi potrebovali še druge spodbude oz. pomoči, sodelujemo tudi z odvetnico, terapevtko, refleksoterapevtko, stilistko, maskerko in drugimi.

Kje se izvaja osebni coaching?

Na Ulici Stare pravde 11 v Ljubljani, v prijetnem, intimnem prostoru. Za več informacij pišite na info@heliopolis.si ali pokličite 031 78 77 78 .

Nobena zanka, v kateri ste ujeti, ni tako močno zavozljana, da bi ji ne mogli uiti. Boste poskusili uiti, ali raje čakali, da ujeti otrdite?

Pričakujem vas. Znala sem pomagati in prisluhniti sebi, zakaj ne bi vam?

 

 
Zelo sem vesela, da sem se udeležila seminarja Saše Einsiedler. Ne samo, da sem se veliko naučila in to znanje s pridom uporabljam vsak dan, pokazala nam je tudi veliko načinov, kako lahko opazujemo sebe, svoje reakcije na druge in kako se znebimo mnogih omejujočih prepričanj, ki nas ovirajo na poti navzgor!

 

Verena Božič

 

Spacer