Predstavljajte si, da srečate novega človeka. Razburjen je, Javno nastopanje
Nasmejan obraz, pogled v oči in krepak stisk roke; nekaj, kar je Saši dano, dan pa ji je tudi dar, da pomaga in nauči tiste, ki bi radi vzpostavili dober, pristen stik z drugimi.
ker mu je ravnokar na parkirišču nekdo poškodoval novi in pregrešno dragi avtomobil. Kakšno bo vajino prvo srečanje? Prežeto z jezo, strahom, kaj bo doma rekla huda žena zaradi poškodbe, dvomom, ali bo zavarovalnica povrnila škodo…. Prav nič prijetno ne bo to srečanje, ne za vas, ne za vašega novega znanca. Vsakič, ko se boste spomnili nanj ali imeli stike, poslovne, osebne, družabne, se boste nehote spomnili tudi tega dogodka. Ker je to njegov PRVI VTIS na vas…

Vsi, ki se dnevno srečujemo z ljudmi, se zavedamo, kako pomembna je dobra komunikacija. Le-ta pa ni sestavljena zgolj iz besed, komuniciramo z vsem telesom in tudi našo notranjo naravnanostjo. To so signali, ki jih pošiljamo nezavedno in močno vplivajo na potek pogovora, razgovora, pogajanj…

Prvi vtis je izjemnega pomena, saj "vtisne" naše dojemanje drugega, ne glede na resničnost oz. upravičenost. Kako se vidimo mi sami in kako nas vidijo drugi? Večkrat smo začudeni, kako drugačno sliko imamo o samem sebi…
Če torej želimo, da bodo naši bodoči poslovni partnerji, stranke, kupci… radi sodelovali z nami, se ob nas počutili dobro in si želeli sodelovanja z nami, je potrebno poznati nekaj zakonitosti dobrega prvega vtisa.

Zato predavanje KAKO NAREDITI DOBER PRVI VTIS, na katerem govorimo o:

  • prvem vtisu, zakaj je tako pomemben,  kaj ga sestavlja in kako naredimo boljšega
  • o govorici telesa-kaj sporoča, kako jo beremo in kako jo uporabimo v pogajanjih, razgovorih…
  • kako uspešno vodimo pogovor, katera vprašanja so prava
  • kako se izognemo napetim situacijam

Komu je namenjeno predavanje?

Pravzaprav vsem-nihče ne živi popolnoma brez stikov z drugimi, vsi vedno znova srečujemo in spoznavamo nove ljudi. Če si želimo, da nas imajo ljudje v svojem nezavednem vpisane kot prijetne sogovornike, če želimo, da do nas čutijo naklonjenost, je pomembno, da se v naši družbi počutijo dobro.
Prav tako je predavanje namenjeno tistim, ki si želijo razumeti delovanje naših notranjih procesov ob komunikaciji z drugimi, ozaveščati svoja čutenja in naravnanost ter s tem izboljšati svoj način srečevanja z drugimi ljudmi.

Predavanje je odličen temelj za vse, ki želijo z novimi ljudmi ohraniti dobre poslovne in osebne odnose.

Individualna ocena vašega prvega vtisa

Kaj menite, kakšen je vaš prvi vtis, ki ga pustite pri ljudeh? Velikokrat se vaše prepričanje močno razlikuje od tistega, ki ga imajo drugi o vas. Če želite izvedeti, kako delujete na druge, se lahko dogovorimo za individualno oceno prvega vtisa-kot bodoča stranka oz. poslovni partner pridemo k vam na sestanek in opazujemo potek komunikacije.

Koliko časa traja predavanje in cena

Predavanje traja dve polni uri. Cena predavanja je 550,00 eur+ddv, posamičen razgovor in ocena prvega vtisa s predlogi izboljšav pa 200 eur+ddv (približno dve šolski uri).

Že Aristotel je menil, da dober začetek pomeni več kot pol opravljenega posla. Z zlatim pravilom komunikacije in dobrega prvega vtisa-osredotočenosti na to, kako se v naši družbi počutijo drugi-lahko z drobnimi spremembami dosegamo velike rezultate. Ljudje bodo z nami radi sodelovali, ustvarili bomo ugodno poslovno ozračje in zaupanje med partnerji in strankami.

 

OCENA KOMUNIKACIJSKIH KOMPETENC

Komunikacijska kompetenca vsebuje obvladovanje neverbalnih komunikacijskih spretnosti in strategij ter primerno uporabo socialnega znanja in socialnih sposobnosti v medsebojnem odnosu. Definicija vključuje najprej ustrezno obnašanje sebe v odnosu in ustrezno izmenjavo perspektiv v ineterakciji, nato pa še znanje o pravilih komuniciranja in sposobnost za uporabo tega znanja za to, da se vzpostavi zadovoljiv odnos.
Ocena komunikacijskih kompetenc vsebuje
-oceno prvega vtisa
-oceno obvladovanja konfliktnih situacij
-oceno veščin javnega nastopanja
-skupna ocena asertivnosti

Ocenjevanje poteka individualno, z izpolnjevanjem vprašalnikov in igre vlog ter ocenjevanjem nastopa vsakega posameznika, 30 min za vsakega udeleženca
Cena ocene komunikacijskih kompetenc je odvisna od števila udeležencev.